Tort Amandina

de alinutza1983 in Torturi, 14 Feb 2011 | 4930 vizualizari

 

Desi sunt cam intarziata....

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua,
  • 200 g zahar,
  • 3 lg. apa,
  • 3 lg. ulei,
  • 2 lg cu varf de cacao,
  • 8 lg faina.
  • Sirop:
  • 400 ml apa,
  • 200 g zahar,
  • 2 lg. cu varf de cappuccino de ciocolata,
  • esenta de rom.
  • Crema
  • 2 galbenusuri,
  • 150 g zahar pudra,
  • 250 g unt,
  • 2 lg. cacao,
  • esenta de rom ( sau chiar rom)
  • Glazura
  • 150 g ciocolata amaruie,
  • 100 g ciocolata cu lapte,
  • 200 ml smantana lichida (frisca lichida),
  • 50 g unt.  
  • eu nu am mai avut timp pentru a face astfel de glazura, asa ca am trisat cu un plic de glazura de la Dr. Oetker.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Amandina:

1.Se separa galbenusurile de albusuri, punandu-se in castroane incapatoare (2-3 l). Albusurile se bat spuma tare, se adauga zaharul, amestecand incontinuu, 4-5’, pana se topeste zaharul.Galbenusurile se freaca cu uleiul.Se adauga apoi apa si galbenusurile frecate cu ulei si, cu ajutorul unei linguri de lemn, se amesteca usor, pana ce acestea se incorporeaza in albusuri; adaugam, putin cate putin, faina amestecata cu cacao si se omogenizeaza amestecul.

2.Se toarna aluatul intr-o tava de ø 24-26 cm., unsa cu ulei si tapetata cu faina (in cazul in care tava nu are peretii detassabili, se decupeaza hartie de copt de acelasi diametru care se aseaza pe fundul tavii).

Se scoate tava din cuptor si se lasa sa se raceasca blatul.

Sirop

Se pun la fiert apa cu zaharul si cappuccino, intr-o oala, iar din momentul in care au dat in clocot, se amesteca si se mai fierb cateva minute, la foc domol. Se opreste focul, se adauga cateva picaturi de esenta de rom, cat inca este cald si se lasa sa se raceasca, amestecand din cand in cand.

Crema:

Se bate spuma untul, se adauga zaharul pudra si se amesteca pana la dizolvarea zaharului. Se adauga galbenusurile, cacao si 3-4 picaturi de esenta de rom si se mai mixeaza pana devine un amestec omogen.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Amandina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

mamaieelena 1

15.02.2011, 15:31

gustos

Cris2711 1

15.02.2011, 17:26

alinutza1983 1

15.02.2011, 19:40

...mersi bucatarasi! l-am facut aseara intr-o mare graba! acum devoram cate-o bucatica rece....buuuuun!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort inimioara